دستاوردها، تصمیمات و قوانین من در استفاده از اینستاگرام

How to use social media
پیش نوشت :لازم می‌دونم این نکته رو یادآوری کنم که قصد من از این پست صرفاً بیان تجربه‌ام و قوانینی که بر اساس شرایط زندگی خودم برای استفاده از اینستاگرام تنظیم کردم، هست و به کسی توصیه نمی‌کنم که این روش رو انجام بده.
من با خوندن کتاب “مینیمالیسم دیجیتال” تصمیم گرفتم به مدت 40 روز استفاده از اینستاگرام رو به 30 دقیقه در روز کاهش بدم (البته تو کتاب گفته 30 روز اصلاً سراغش نرید!) و حالا می‌خوام تجربه‌ام رو از این مدیریت زمان استفاده بنویسم.
من قبلاً یک دوره‌هایی برای استفاده از اینستاگرام محدودیت لحاظ کرده بودم. مثلاً حدود 2 ماه کلاً از اینستاگرام استفاده نکردم و یک دوره چندماهه هم فقط جمعه‌ها از اینستاگرام استفاده می‌کردم اما هیچ کدوم خیلی برای من خوب نبود. دلیلش رو  در ادامه میگم.
 

دستاوردهای من در استفاده از اینستاگرام

اما دستاوردهای من در این مدت چه بود؟

1- اول‌ازهمه اینکه این محدودیت زمانی که برای خودم گذاشته بودم باعث شد از زمان اندکی که تعیین کرده بودم حداکثر استفاده رو ببرم.
2- دوم اینکه دیگه مثل قبل از صبح تا شب مدام اینستاگرام رو چک نمی‌کردم و همین هم باعث شد به‌ کلی کار دیگه برسم. ازجمله برگشتن به روزهای اوج کتابخونی.
3- سوم اینکه قبلاً وقتی اینستاگرام گردی می‌کردم کاملاً غرق در اینستاگرام می‌شدم و  همین باعث می‌شد یک‌دفعه ببینم 2 ساعت گذشته و من عملاً هیچ کار مفیدی انجام ندادم که خوب این مشکل هم رفع شد.
4- راستش من اینستاگرام گردی رو مطالعه نمی‌دونم دلیلش هم اینه که وقتی وارد اینستاگرام میشی  اول 2تا نکته تربیت فرزند می‌خونی، بعد میری پایین‌تر یک عکس غذا می‌بینی و دستورش رو می‌خونی بعد یک معرفی کتاب می‌خونی، بعد هم 2 تا عکس از دکوراسیون می‌بینی و الی آخر. بعد به خودت میگی خوب چند تا مطلب خوب یاد گرفتم درصورتی‌که اینا تنها لقمه‌های کوچکی بودن که برای مدت کوتاهی ذهن رو سیر کردن و بیشتر این‌هایی که خوندیم هم نهایتاً بعد یکی دو روز از یادمون می‌ره.
5- از طرف دیگه اینستاگرام ذهن ما رو به خوندن مطالب کوتاه عادت می‌ده و در درازمدت دیگه نمیتونیم روی مطالب طولانی عمیق بشیم.
6- دلیل بعدی هم اینه که الان که نسبت به همین 10 سال گذشته دسترسی به اطلاعات تقریباً برای همه راحت شده و میشه گفت در عصر بمباران اطلاعاتی قرار داریم اما نکته مهم اینجاست که ما هنوز 24 ساعت در شبانه‌روز وقت داریم و بهتره اطلاعات دریافتیمون رو فیلتر کنیم و بدونیم که با دنبال کردن صدها پیج تو موضوعات مختلف لزوماً نمیتونیم حجم دانسته‌هامون رو بیشتر کنیم.

چند نکته برای کاهش زمان اینستاگرام‌گردی

اما میشه با چندتا نکته کوچک زمان اینستاگردی رو کاهش داد :

1-     تنها پیج‌هایی رو دنبال می‌کنم که چیزی به من اضافه می‌کنند + پیج آشنایان و دوستان
پس پیج‌های نمایش زندگی روزمره یا نمایش تجملات صرف و … رو دنبال نمی‌کنم. چون برام مهمه که چه خوراکی دارم به ذهنم می‌دم.
2-     پیج‌هایی رو دنبال می‌کنم که در مسیر یادگیری و اهداف من هستند.
البته از این موارد هم تو هر حوزه 5 تایی که به نظرم بهتر هستند رو دنبال می‌کنم نه هرچی پیج که در مورد اون موضوع هست
مثلاً زمانی پیج‌های مامایی و مراقبت‌های بارداری رو دنبال می‌کردم اما با تولد فرزندم دیگه نیازی به این مطالب ندارم.
یا اینکه پیج‌های مد و فشن و … موردعلاقه من نیستند و فقط در من احساس نیاز کاذب و مصرف گرایی ایجاد می‌کنند.
3-     پیج های کسب و کار و فروش آنلاین رو دنبال نمی‌کنم.
ترجیح می‌دم به‌جای دنبال کردن این‌جور پیج‌ها و دیدن هرروزه عکس‌های اونها یکی از پستهاشون رو سیو کنم و هر وقت نیاز به اون کالا یا خدمات داشتم برم تو پیج و خرید کنم.
به نظر من دنبال کردن این پیج‌ها مثل این می‌مونه که هرروز بریم جنس‌های مغازه‌ها رو نگاه کنیم و برگردیم. تازه اگه اون وسط برای خرید وسوسه نشیم.
در آخر سعی می‌کنم تعداد محدودی پیج رو دنبال کنم و هر ماه سری به لیست فالویینگ‌ها بزنم و اونهایی که غیرفعال شدند یا از مسیری که من به خاطرش دنبالشون می‌کردم خارج شدن رو آنفالو کنم.
وقتی‌که تعداد پیج‌ها کم میشه خودبه‌خود زمان استفاده از اینستاگرام هم کم میشه اما بازهم برای من لازم بود این زمان رو به‌درستی مدیریت کنم.
 

قوانین من در استفاده از اینستاگرام

خوب تو این 30 روزی که روزانه سعی کردم تنها نیم ساعت از اینستاگرام استفاده کنم (که البته اکثر  روزها کمی از این زمان فراتر رفت) به این نتیجه رسیدم اگه هم بخوام پست و استوری بذارم و هم اینستاگرام گردی کنم نیم ساعت واقعاً کمه و من رو مجبور می‌کرد از پست‌ها و استوری‌ها رو اسکرین‌شات بگیرم و بعداً بخونم که خوب درواقع همین بعداً خوندن هم درواقع جزو زمان اینستاگرام محسوب میشه !
راستش تو این 30 روز و با پایین و بالا کردن برنامه  و اولویت‌هام به این نتیجه رسیدم که اینستاگرام جزو اولویت های من نیست! اگه تو اینستاگرام فعالیت دارم هم فقط به خاطر اینه که به طریقی آموخته‌هام رو تثبیت کنم و درعین‌حال یه جورایی برام تمرین نوشتن هم محسوب میشه.
خوب تا اینجا فهمیدم که اولویت‌های زندگی من شامل :
1-     خانواده
2-     کار و یادگیری
3-     سلامت (ورزش و تغذیه )
هستند.
بعد هم مطالعه و نوشتن برام جایگاه بالاتری از اینستاگرام داشت.
درنتیجه اینستاگرام رفت آخر لیست. حالا چرا؟ چون اینستاگرام گردی برای من یه جورایی تفریح محسوب میشه و دلیلش هم اینه که به تمرکز و انرژی زیادی نیاز نداره. پس برای استفاده‌اش قوانینی گذاشتم:
1-     درصورتی‌ از اینستاگرام استفاده کنم که به اولویت‌هایی که تعیین کردم لطمه نخوره. مثلاً وقت بازی با فرزندم یا وقت صحبت با همسرم نیام اینستاگرام. ورزشم رو انجام داده باشم، تایم کارم نباشه.
2-     به‌هیچ‌عنوان ساعت خوابم رو به خاطر اینستاگرام کاهش ندم.
3-     حداقل نیم ساعت قبل خواب گوشی رو کنار بذارم.
خوب با همین قوانین سفت‌وسخت بالا عمل زمان زیادی برای اینستاگرام باقی نمی‌مونه اما خوب همین باعث میشه کارها رو جوری انجام بدم که برای اینستاگرام هم وقتی باقی بمونه.
حالا سؤال اینجاست که:

چجوری از اینستاگرام استفاده مفید کنیم یا اینستاگرام چجوری به ما کمک می‌کنه تا فرد موفق‌تری باشیم؟

دنبال یادگیری موضوعات جدید باشیم.

در این صورت دنبال کردن صفحات در مورد موضوعاتی که راجع بهشون چیزی نمی‌دونیم به ما کمک می‌کنه تا با مفاهیم پایه‌ای موضوع آشنا بشیم و بدونیم برای مطالعه بیشتر باید دنبال چه چیزهایی باشیم. 

به اینستاگرام به‌عنوان منبع آموزشی نگاه نکنیم.

این می‌تونه مکمل متن قبلی باشه و باید بدونیم اینستاگرام تهش به ما سرنخ می‌ده. پس اصلاً و ابداً به اینستاگرام به‌عنوان منبع حرفمون استناد نکنیم و دنبال منابع دقیق و درست باشیم.

همیشه هم دنبال یادگیری موضوعات جدید نباشیم.

خیلی وقت‌ها دنبال کردن صفحاتی که دانش بالایی تو اون حوزه داریم به ما کمک می‌کنه تا مطالبی که می‌دونیم مرور بشه یا با دسته‌بندی جدید بهتر به خاطر بسپاریم.

دیدن سبک‌های مختلف زندگی و فرهنگ‌های دیگه

ما همیشه با افراد شبیه به خودمون ارتباط داریم و کم‌کم افرادی که متفاوت از ما فکر و زندگی می‌کنند رو از دایره ارتباطاتمون حذف می‌کنیم و همین باعث میشه احتمالاً خودمون و افکارمون رو خیلی جدی بگیریم .
دنبال کردن صفحاتی که عقاید و فرهنگ‌های متفاوت از ما دارند می‌تونه بهمون کمک کنه تا بدونیم لزوماً هر فکر و عملی که داریم درست‌ترین نیست و ذهنمون رو برای پذیرش باز بذاریم.
البته این رو نباید با دنبال کردن سلبریتی‌ها و شاخ‌های اینستاگرامی اشتباه گرفت.

حواسمون باشه از چه افرادی تأثیر می‌پذیریم

ما میانگین 5 نفری هستیم که بیشترین ارتباط را با آن‌ها داریم. تو عصر تکنولوژی این آدم‌ها می‌تونن اینفلوئنسرهای اینستاگرامی هم باشند. پس حواسمون باشه دنبال کردن افراد سطحی و صفحات زرد کم‌کم ما رو هم شبیه اونها می کنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول