Language isn’t an art to be mastered; it’s just a tool to use to get a result.
زبان خارجی مثل هنر نیست که بخواهیم در آن به درجه استادی برسیم بلکه تنها یک ابزار است که از آن استفاده میکنیم تا به نتیجهای که میخواهیم برسیم.
چقدر با این جمله موافقید؟
این جمله مفهوم اصلی ویدیو TED با عنوان “Learning a language? Speak it like you’re playing a video game” است که میخواهیم راجع به آن صحبت کنیم.
در این ویدیو اولازهمه به این موضوع اشاره میکند که در برخورد با افراد مختلف کسانی را دیده که بااینکه سطح زبان بالایی دارند اما از آن استفاده نمیکنند و درواقع اعتمادبهنفس صحبت کردن به زبان انگلیسی را ندارند. اما برعکس افرادی را دیده که بااینکه سطح زبان پایینی دارند خیلی خوب منظورشان را منتقل میکنند.
بعد بررسی میکند و به نکات جالبی برخورد میکند.
اولین موضوع این بوده که میبیند میزان موفقیت دخترش در کلاس پیانو با تعداد اشتباهاتی که در نواختن پیانو انجام میدهد سنجیده میشود و همین موضوع را در افرادی که میخواهند انگلیسی صحبت کنند هم میبیند که آنها از ترس قضاوت شدن و اشتباهاتی که ممکن است موقع صحبت کردن داشته باشند اصلاً شروع به صحبت نمیکنند.
دومین نکته درباره self-image یا تصویری است که از خودمان در ذهنمان داریم. راجع به پیانو زدن دخترش میگوید که دخترش خودش را با بالاترین سطح در پیانو نواختن مقایسه میکند و میبیند که راه طولانی و تمرین زیادی برای رسیدن به نقطهای دارد که بتواند با پیانو آهنگهای زیبایی بنوازد.
کسانی هم که میخواهند انگلیسی صحبت کنند وقتی میبینند تسلط و نحوه تلفظشان خیلی با افراد native متفاوت است با خودشان میگویند پس تا وقتی در صحبت کردن عالی نشوم انگلیسی صحبت نمیکنم.
پس تا اینجا فهمیدیم که زبان فقط ابزاری برای رسیدن به نتیجه است و خودش هدف اصلی نیست. حالا چرا این مهم است؟ نهفقط برای شما بلکه برای بچههای شما و آینده کشورهایی که زبان اصلیشان انگلیسی نیست هم مهم است.
اگر همه افرادی که در کل دنیا انگلیسی صحبت میکنند را در نظر بگیریم میبینیم که به ازای هر native پنج نفر non-native وجود دارد و این یعنی در 96 درصد از کل مکالمات انگلیسی حداقل یکی از دو نفر non-native هستند و تنها 4 درصد مکالمات بین دو فرد native صورت میگیرد.
البته این تفکر حاصل دوران مدرسه است که فقط تعداد غلطهای شما مهم بوده و کسی برایش مهم نبوده که شما مفهوم را درک کردید یا نه چون اگر مثلاً حرف n در کلمه enviroment را جا میانداختید نمره کامل را کسب نمیکردید.
اما در دنیای واقعی چطور؟ وقتی ایمیل میزنید یا با مشتری حرف میزنید. اینجا مهم این است که به هدفتان از گفتگو که انتقال مطلب است میرسید و پیش میروید.
اما مشکل اصلی اینجاست که این طرز تفکر بعدها هم که وارد جامعه و محیط کار میشوید با شما میماند. شما همزمان که به حرف طرف مقابل گوش میدهید به این فکر میکنید که چه جوابی باید به آن شخص بدهید و چطور حرفتان را بیان کنید. از طرفی چون مغز نمیتواند چندین کار را بهطور همزمان انجام بدهد و اصطلاحاً multi-tasking داشته باشد پس عملکرد مغز کم میشود .
این کاهش عملکرد 3 نشانه دارد:
1-توانایی شما در گوش دادن کم میشود چون بهجای تمرکز روی حرف طرف مقابل به جوابی که باید بدهید فکر میکنید.
2- موقع صحبت کردن لغاتی که بلدید روی زبان شما جاری نمیشوند.
3- اعتمادبهنفستان را از دست میدهید.
پس بهعنوان آخرین نکته اگر میخواهید با اعتمادبهنفس انگلیسی صحبت کنید ، روی خودتان تمرکز نکنید بلکه تمرکز را بگذارید روی فرد مقابل و نتیجهای که میخواهید از این گفتگو بگیرید.
Language isn’t an art to be mastered; it’s just a tool to use to get a result.
مطلب مرتبط : یادگیری سریع یا چگونه هر چیزی را در 20 ساعت یاد بگیریم؟