career path

مسیر شغلی من

همیشه خواندن مسیر شغلی آدم‌ها را دوست داشته‌ام بخصوص کسانی که علایق و رشته تحصیلی‌شان نزدیک و مشابه من است. ازاین‌رو خودم هم دوست دارم از مسیر شغلی‌ام بنویسم تا هم افراد دیگر بخوانند و هم خودم در آینده این مسیری که آمده‌ام را مرور کنم.

حالا که می‌خواهم از مسیر شغلی‌ام بنویسم دوست دارم در ابتدا چند نکته را بنویسم:

 پیش نوشت 1 : من در ابتدای مسیر شغلی‌ام هستم و قاعدتاً حرف‌هایم صرفاً یک خاطره‌نویسی و در بهترین حالت تجربه است و ازاین‌رو هیچ ادعایی در حرفه‌ای بودن یا متخصص بودن ندارم.

پیش نوشت 2 : احتمالاً در مسیر شغلی و زندگی پارها پیش می‌آید که سلیقه، نظر و دیدگاهمان تغییر کند که البته به نظرم خیلی هم خوب است چراکه نشان می‌دهد ما در این سال‌ها راکد و ثابت نبوده‌ایم و چه خوب است که این تغییر در جهت بهتر شدن باشد.

من در دانشگاه مهندسی عمران خوانده‌ام اما از حدود 14-15 سالگی که با برنامه‌نویسی وب آشنا شدم، علاقه‌ام به برنامه‌نویسی بیشتر شد.

اما در هنگام انتخاب رشته با تفکر اینکه رشته متفاوتی را انتخاب می‌کنم و در کنارش برنامه‌نویسی را هم ادامه می‌دهم، مهندسی عمران خواندم.

وجود محاسبات زیاد در رشته عمران مرا به این رشته علاقه‌مند کرد اما همیشه گوشه‌ای از ذهنم درگیر برنامه‌نویسی بود.

وقتی‌که پایان‌نامه ارشدم را دفاع کردم و اصطلاحاً فارغ‌التحصیل (!) شدم، به کاری متفاوت از عمران و برنامه‌نویسی مشغول شدم که البته حالا بعد از گذشت 3 سال با بررسی مسیری که طی کردم و آموخته‌هایی که در این شغل داشته‌ام می‌دانم که مهارت‌هایی در من ارتقا یافته که قطعاً در ادامه مسیر شغلی به من کمک خواهد کرد.

در حرفه فعلی‌ام نحوه نگارش انواع نامه و ایمیل اداری و کاری، گزارش‌نویسی، فروش و مذاکره را آموخته‌ام و بابت همه این آموخته‌ها از مسیری که طی کرده‌ام راضی هستم.

اما این را هم می‌دانم که باید برای طی کردن نقشه راه و مسیر شغلی که برای خودم ترسیم کرده‌ام هم تلاش کنم و بابت همین موضوع روزانه حداقل 2 ساعت برای یادگیری رشته تخصصی زمان می‌گذارم.

در کنار ارتقا مهارت‌های شغلی موردنیاز ارتقا مهارت‌های نرم  هم در هر زمینه شغلی که باشیم به ارتقا و رشد و پیشرفت ما کمک زیادی خواهد کرد. 

من هم برای خودم برنامه‌ای تنظیم کردم که هرروز حدود نیم ساعت برای یادگیری مهارت‌های نرم وقت بگذارم. 

در این زمینه سایت متمم به نظرم یکی از کامل‌ترین فهرست‌های مهارت‌های نرم و توسعه فردی را دارد و تقریباً در هر یک از حوزه‌هایی که به آن پرداخته است، مسیر روشن و مشخصی پیش روی ما می‌گذارد.

 به نظر من فهرست زیر لیستی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که برای همه افراد در هر حوزه کاری و تخصص مفید می‌باشند:

خودشناسی

استعدادیابی 

برنامه ریزی برای توسعه مهارتهای فردی

مدیریت زمان

مهارتهای ارتباطی

دوره اصول و فنون مذاکره و تکنیک های مذاکره

تفکر نقادانه (Critical Thinking) 

  من هم تصمیم دارم در یک سال آینده دوره MBA  را در متمم بگذرانم.

به نظرم بهترین حالت برای ارتقا مهارت‌های نرم وقت گذاشتن روزانه برای یادگیری می‌باشد و نیم ساعت در روز بهتر از 6-7 ساعت در یک روز است.

پس در هر شغل و حرفه‌ای که باشیم، یادگیرنده مادام‌العمر بودن کمک زیادی به رشد و پیشرفت ما به سمت حرفه‌ای شدن می‌کند. 

آیا شما برنامه‌ای برای مسیر حرفه‌ای شدن خود دارید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول